Bobilparkeringer (stellplasser) i Oslo

Det er registrert over 50.000 bobiler i Norge.

Tenk dere alle fra distriktene som ønsker å reise til landets hovedstad. Oppleve de gode restaurantene, besøke Operaen, Frognerparken – eller bare oppleve atmosfæren i Oslo; for å nevne noe.

Våre nærmest bobil-ferieland, foruten Norge, er Tyskland, Danmark og Sverige. Der er tilbudene for bobilfolket med sentrumsnære stellplasser en selvfølge; gjerne også midt i bykjernene. Med strøm, vann og tømmemuligheter.  Joda, mange fine i Norge også. Mange kommuner og byer har bygget mange flotte. De har skjønt hvor viktig bobiler er for de lokale næringsdrivende. Men i landets hovedstad? ikke sett en eneste plan for nye slike plasser, i en ellers svært aktiv byutvikling. Og det handler jo ikke bare om  oss nordmenn, men også for de mange tilkjørende fra våre naboland. De norske bobil-familiene legger igjen mye penger i utlandet. Og det gjør utlendinger hos oss også. Det er en myte at utenlandske bobiler ikke legger igjen penger i Norge. Men bare hvis det er tilrettelagt for det!

I Oslo finnes det noen få muligheter. Alt for få. Og det må være helårsåpne plasser med de fasilitetene som trengs for et enkelt og vellykket opphold. Så mitt budskap er: Ønsker vi å satse på turisme; så må både næringsliv og de folkevalgte «følge med i timen» i vår hovedstad. Bobilene er kommet for å bli – en ressurs som vi må ta vare på. Også i fremtiden.

Legg igjen en kommentar